PEPPERL+FUCHS

PEPPERL+FUCHS Group

U svijetu, Pepperl + Fuchs poznat je kao pionir i inovator u području zaštite od eksplozije i senzorske tehnologije. Iskustvo koje decenijama stičemo pretvoreno je u nove ideje, a ideje su zaživjele u razvoju proizvoda za naše zadovoljne kupce.


Svakog dana više od 5.700 zaposlenika rade na rješenjima automatizacije i pouzdanoj zaštiti od eksplozije koje bi bile pogubne za vašu tvornicu. Pravilo našeg porodičnog poslovanja je pravno i etičko ponašanje, naravno kao i korporativna društvena odgovornost.

Naša kompanija može biti uspješna samo ako se dugoročno pridržavamo zakona i propisa, slijedimo naše etičke principe, uvijek brinemo o svojim zaposlenicima, kupcima i dobavljačima i preuzmemo odgovornost za svoe usluge i proizvode.

Preduslov za to je da svi zaposlenici i članovi porodice Pepperl + Fuchs moraju primijeniti osjećaj pune odgovornosti u svemu što rade.

Osim pridržavanja svih nacionalnih i lokalnih zakonskih propisa, takođe se pridržavamo globalnih korporacijskih standarda Pepperl + Fuchs koji se temelje na našim temeljnim vrijednostima i UN-ovoj Deklaraciji o ljudskim pravima.

Naša su načela dokumentovana Kodeksom ponašanja, koji je usvojen od njemačke udruge proizvođača električnih i elektroničkih proizvoda (ZVEI) i naše globalne politike Pepperl + Fuchs koja pokriva fer poslovanje bez konflikta, zaštitu okoliša i korporativnu društvenu odgovornost.

Ove se smjernice odnose na sve Pepperl + Fuchs podružnice širom svijeta.


Posjetite PEPPERL+FUCHS Grupaciju